
نمای کرتین وال
سازه نمای کرتین وال تمام آلومینیومی میباشد و به پروفیل های آن اصطلاحا لامل گفته میشود و به این علت این نما به نمای لامل نیز معروف است.کرتین وال مناسب ترین نما جهت تعریف شیشه های بزرگ در نمای ساختمان های تجاری و اداری میباشد.نمای کرتین وال یک نمای کاملا ضد زلزله میباشد و استفاده از دو نوع کرتین وال فیس کپ و کرتین وال فریم لس در ایران رایج میباشد .
نمای شیشه ای کرتین وال
یکی از پرکاربردترین انواع نما شیشه ای می باشد.نمای لامل یا همان کرتن وال، یکی از نماهای مدرن ساختمانی است، که ساختاری خود ایستا دارد. در این روش سنگینی وزن شیشه بر روی سازه کرتین وال یا همان لاملها و شاسی کشیهای مربوطه است و هیچ گونه بار مردهای را بر ساختمان تحمیل نمیکند.
کاربرد نمای کرتین والها
سیستم کرتین وال پوششی بیرونی از یک ساختمان است که شامل دیوارهای بیرونی غیر ساختاری بوده و فقط برای محافظت در برابر آب و هوا و عوامل خارجی استفاده میشود. از آنجا که کرتین وال غیر ساختاری است، میتوان در ساخت آن از مواد سبک وزن استفاده کرد؛ در نتیجه هزینههای ساخت کاهش مییابد. هنگامی که از شیشه به عنوان کرتن وال استفاده میشود، نور طبیعی میتواند به عمق بیشتری در داخل ساختمان نفوذ کند و این یکی از مزیتهای بزرگ آن است.
نمای کرتین وال به غیر از وزن مواد خودش، هیچ باری از سازههای ساختمان را متحمل نمیشود. دیوار از طریق اتصالات در کف یا ستونهای ساختمان، فشار و بار بادی جانبی را که برای ساختمان اتفاق میافتد را به ساختار اصلی ساختمان منتقل میکند. یک کرتین وال در برابر نفوذ هوا و آب مقاومت دارد و نوسانات ناشی از باد و نیروهای لرزهای که به ساختمان اعمال میشود را دفع میکند و در برابر این فشارها، توانایی تحمل وزن خودش را دارد.



انواع نمای کرتین وال
نمای کرتین وال فیس کپ(face cap)
در نمای کرتین وال فیس کپ (face cap) بعد از نصب لامل های عمودی و افقی شیشه های نمای کرتین وال در فضای مابین این لامل های قرار می گیرند.سپس از مصالحی تحت عنوان درپوش(cap) و اتصال مخفی آنهای با دماغه لامل شیشه های در محل خود فیکس می شوند.
نمای کرتین وال فریم لس ( Frameless )
در نمای کرتین وال فریم لس(Frameless) بر خلاف سیستم فیس کپ دیگر از درپوش در سطح خارجی نما خبری نیست.در این سیستم از چسب های مخصوص استراکچرال برای تثبیت شیشه در فضای بین لامل های استفاده می شود.
نمای کرتین وال سیستم سمی فریم لس ( Semi frameless )
در این سیستم می توان بسته به طرح معماری در یکی از جهات افقی یا عمودی از درپوش و در جهت دیگر لاستیک یا چسب به منظور تثبیت شیشه استفاده کرد.
نمای کرتین وال یوچنل ( U channel )
نمای کرتین وال یو چنل را میتوان زیرشاخه ای از نمای فریم لس یا فول فریم لس دانست با این تفاوت که دراین سیستم دیگر از کلاف آلومینیومی دور شیشه خبری نیست.در این سیستم با استفاده از اسپیسر مخصوص شیشه و قطعات کوچکی از جنس آلومینیوم که در فواصل مشخص به لامل متصل می شوند
- مقالات
- آکپا, بالکن, پاسیو, تزاس, درب, درب و پنجره, ساختمان, سازه شیشه ای, سقف, سقف شیشه ای, سیستم شیشه ای, نما ساختمان
- شهریور 16, 1402